Εδώ θα βρείτε προσεχής ή προηγούμενες εκδηλώσεις τις οποίες διωργανώνουμε ή παίρνουμε μέρος.

 

26 Ιουλίου 2016

Επίσκεψη φοιτητών-μέλων της AEGEE Thessaloniki στο εργαστήριο του Συνεταιρισμού Σέσκλου

 

 

 

 

 

 

Το εργαστήριο μας επισκέφθηκαν 32 φοιτητές-μέλη της AEGEE Thessaloniki, μιας πανευρωπαϊκής εθελοντικής οργάνωσης με χιλιάδες μέλη σε όλη την Ευρώπη. Οι φοιτητές καθώς και οι συνοδοί τους, παρακολούθησαν την παρασκευή της παραδοσιακής τυρόπιτας ενώ μάλιστα άνοιξαν και φύλλο με μεγάλη επιτυχία.

Στα πλαίσια της επίσκεψής τους λοιπόν, επισκέφθηκαν και τον Αρχαιολογικό Χώρο Σέσκλου, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ευρώπη. Εκεί ξεναγήθηκαν στον χώρο και έπειτα υπό την σκιά του άλσους του, παρουσίασαν τέσσερις σύντομες εργασίες για τους ολύμπιους θεούς και τον ελληνικό πολιτισμό.

Αφού επέστρεψαν λοιπόν, δοκίμασαν την πίτα την οποία εν μέρει έφτιαξαν καθώς επίσης και μια βλάχικη γαλατόπιτα (αλμυρή), την οποία είχαμε παρασκευάσει από πριν. Όλοι τους έμειναν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι και δήλωσαν πως τους δείξαμε τα "παρασκήνια" του ελληνικού πολιτισμού και πως είναι κάτι που κανείς δεν θα δει σε κανένα τουριστικό οδηγό και δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία τουριστική περιήγηση. Τόσο εμείς όσο και αυτοί μας ευχαρίστησαν για αυτή την ξεχωριστή εμπειρία ενώ μερικοί θα ήθελαν να το ξαναζήσουν. 

Τέλος, την επίσκεψή τους αυτή, ανέδειξε η τοπική εφημερίδα "Θεσσαλία", κάτι το οποίο μας τιμά ιδιαίτερα. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο την AEGEE για την εμπιστοσύνη όσο και τον δημοσιογράφο της "Θεσσαλίας" κύριο Χριστόφορο Σεμεργελη για το άρθρο που δημοσίευσε.

 


 

22 Μαϊου 2016

Προβολή του Γυναικείου Συνεταιρισμού Σέσκλου από την εκπομπή "Ορεινές Διαδρομές".

Στο 15ο λεπτό και 50ο δευτερόλεπτο ξεκινάει η παρασκευή της παραδοσιακής βλάχικης γαλατόπιτας από την κα Ευανθία Κολιαμήτρα. Η εκπομπή μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ την 22η Μαϊου 2016.

https://youtu.be/c4i67Y_ne3M

 


 30 Απριλίου 2016

Επίσκεψη Αμερικανών φοιτητών στον Συνεταιρισμό Σέσκλου "Το Φτάσμα".

 Το εργαστήριο του Συνεταιρισμού μας επισκέφθηκαν 24 Αμερικανοί φοιτητές από το Wayne State College της Νεμπράσκα, των Ηνωμένων Πολιτειών, στο πλαίσιο των σπουδών τους για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Οι φοιτητές,οι οποίοι βρίσκονται στον Βόλο για τρεις μήνες, παρακολούθησαν την παρασκευή της παραδοσιακής σπανακόπιτας ενώ πληροφορήθηκαν για τον Συνεταιρισμό μας και το χωριό Σέσκλο.

Η επίσκεψη αυτή, αναδείχθηκε από την τοπική εφημερίδα "Ταχυδρόμος" την 30η Απριλίου 2016. Η πρόταση αυτή έγινε από την φίλτατη Erica Gutenschwager, η οποία ανέλαβε και την διερμηνεία. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως όλοι τους έμειναν ικανοποιημένοι ενώ μας ευχαρίστησαν στα Ελληνικά και μας δήλωσαν πως δεν θα ξεχάσουν την επίσκεψή τους αυτή ποτέ .

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?