Επίσκεψη μελών-φοιτητών της AEGEE Thessaloniki στο εργαστήριο του Συνεταιρισμού μας. (Αύγουστος 2018)

Καταχώρηση 2018/08/01

Σέσκλο, 1/8/2018

 

Το εργαστήριο μας επισκέφθηκαν σήμερα, 35 μέλη-φοιτητές της AEGEE Thessaloniki μιας πανευρωπαϊκής οργάνωσης νέων, με 13.000 μέλη από 40 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Οι παρευρισκόμενοι που προερχόταν από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Ουκρανία, η Τουρκία, η Κροατία, η Σερβία, η Λευκορωσία, η Κύπρος αλλά και η Βενεζουέλα, η Αίγυπτος, το Αζερμπαϊτζάν και η Ελλάδα, παρακολούθησαν την διαδικασία παρασκευής, δυο κατεξοχήν παραδοσιακών πιτών, της τυρόπιτας και της σπανακόπιτας από δυο μέλη του Συνεταιρισμού μας. Μάλιστα συμμετείχαν ενεργά και οι ίδιοι, αφού συνέβαλλαν στην παρασκευή της ζύμης και της γέμισης, άνοιξαν φύλλο, γέμισαν και δίπλωσαν την πίτα, ενώ πήραν και τα εύσημα από τα μέλη του Συνεταιρισμού μας για την εξαιρετική επίδοση τους!

Ορισμένοι από αυτούς μας είπαν πως κάτι αντίστοιχο με την ελληνική πίτα, παρασκευάζουν και στις πατρίδες

 τους όπως στην Σερβία όπου μας είπαν ότι τα υλικά και η διαδικασία για την τυρόπιτα είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν εκεί ενώ κάποιες φορές το αποκαλούν και «πίτα». Μάλιστα, όπως μας είπαν κάποιες φοιτήτριες από την Ουκρανία, κάτι ανάλογο γίνεται και εκεί.

Η επίσκεψη τους, τελείωσε με έναν περίπατο στην περιοχή και με μια σύντομη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σέσκλου. Εκεί μάθανε για την ιστορία των αρχαίων οικισμών – Σέσκλο Α&Β καθώς και τη σημασία τους για την Νεολιθική εποχή.

Ο Goran από τη Γερμανία μας είπε: «Αυτό που μου άρεσε είναι η φιλοξενία των ανθρώπων εδώ. Ήταν πολύ καλοί και καθοδηγητικοί. Πέρασα καλά και πιστεύω πως μου δείξανε την ελληνική φιλοξενία. Ήταν πολύ ωραίο, το να συμμετέχουμε στη διαδικασία παρασκευής της πίτας, δεν το έχω κάνει ποτέ μου, βοήθησα αρκετές φορές και ήταν μια ωραία εμπειρία, το να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας, για να φτιάξουμε κάτι, που στο τέλος ήταν πολύ νόστιμο.»

 

Ο Gonzales από την Ισπανία είπε: «Μου άρεσε που γνώρισα τους ντόπιους και έμαθα πως φτιάχνουν τα προϊόντα τους. Μου αρέσουν όλα τα σπιτικά πράγματα, μου αρέσει το σπιτικό φαγητό, η ζυθοποιία, ξέρετε, όλα αυτά τα πράγματα. Επίσης μου άρεσε, που είδα τον αρχαιολογικό χώρο, μου αρέσει η μυθολογία και ο πολιτισμός σας. Έτσι, για εμένα ήταν μια υπέροχη επίσκεψη... Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Νομίζω πως είναι ζωτικό κομμάτι, όχι μόνο να βλέπεις το κοσμοπολίτικο κομμάτι της Ελλάδας (Μύκονος κ.λπ.) αλλά το να βλέπεις λίγο από όλα.»

Τέλος, ο Raymond από την Ολλανδία είπε: «Η όλη εμπειρία ήταν καλή, παρόλο που είχε λίγη ζέστη. Μου άρεσε πολύ το τοπίο εδώ, είναι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε στην Ολλανδία. Ήταν πολύ ωραίο που συμμετείχαμε στην παρασκευή της πίτας, ίσως να το δοκιμάσω να το κάνω και εγώ ο ίδιος, μια ημέρα. Επίσης μου άρεσε και η επίσκεψη εδώ στον αρχαιολογικό χώρο.»

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, ευχαριστεί τα μέλη της AEGEE Thessaloniki που για ακόμη μια φορά, μας τίμησαν με την επίσκεψη τους, στο εργαστήριο μας και εύχεται σε όλα τα μέλη-φοιτητές καλή επιτυχία με τις σπουδές τους.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?